Nozeman, keurslager

De Keurslager heeft een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst. Kortom voor elk wat wils; mager, pittig, hartig, zacht, gekookt, gedroogd, gerookt, gebraden of gebakken, u zegt het maar!

Chorizo Pamplona

  • Kenmerkend ingrediënt is pimiento choricero (een gerookte paprikapoeder), welke zorgt voor smaak en uitstraling
  • Pittigheid per soort variabel door gebruik van pimiento
  • Pamplona staat voor fijne structuur van de worst (varkensvlees 100%)
  • Overige ingrediënten: knoflook, zout, oregano
  • De rijpingstijd is variabel en afhankelijk van gewicht, vorm en uiteindelijk gebruik. Dit kan variëren van 7 dagen tot wel 8 weken

Spinata Romana

  • De enige salami met een platte vorm, van origine uit Rome.
  • Vleessoort: EU varkens uit gecontroleerde circuit.
  • Productieproces: het deeg wordt gemaakt van mager vlees (schouders en poten) en vermalen tot een zeer fijne korrel en gemixed met dikke stukken spek, een geheime combinatie van hele en gemalen pepers en andere midden-Italiaanse kruiden. 60 dagen gerijpt en geperst in speciale mallen om zijn platte vorm en harde consistentie te verkrijgen.
  • Iets gepeperd
  • Gemiddeld, maar iets dunner dan cervelaat snijden. Witflora verwijderen: alleen het gedeelte dat gesneden moet worden.

Saltufo truffelsalami

  • Een bijzonder smakelijke droge worst
  • Gemaakt van het fijnste varkensvlees
  • Heerlijke zomertruffeltjes
  • Na het drogen wordt het salamibolletje omhult met een dun laagje geraspte Parmigiano-Reggiano kaas
  • Een unieke smaakcombinatie
  • De bolletjes wegen ongeveer 80 gram per stuk

Ook verkrijgbaar, andere buitenlandse specialiteiten: 

  • Serranoham 
  • Pastrami
  • Pancetta 
  • Ardennerham
  • Jamon Iberico belotta
  • Chorizo Iberico

Parmaham Palatello

  • Traditionele Parmaham, die volledig geproduceerd met Italiaanse zware varkens een minimale rijpingsperiode heeft van 12 maanden
  • De pelatello heeft een speciale bewerking ondergaan: verwijdering van het grootste gedeelte zwoerd en van de hak. Het heeft dan ook een hoger
    snijrendement dan de traditionele parmaham
  • Gemiddeld gewicht: 5-6 kg
  • 100 % natuurproduct: vlees, zeezout, lucht en 12 maanden tijd
  • Traceerbaar tot en met de boerderij waar het varken geboren is
  • Valt onder BOB certificering: Beschermde Oorsprongs Benaming
  • Hertogelijke Kroon staat voor de echtheid van de parmaham. Zonder kroon is het GEEN parmaham

Wetrenswaardigheid Parmaham

Wat zijn nu een paar kenmerken van een originele Parmaham? Parmaham is altijd herkenbaar aan de kroon, welke zichtbaar op het product is. Deze wordt alleen afgegeven aan originele Parmaham door het Parmahamconsortium. De ham moet dan aan een aantal voorwaarden hebben voldaan. De belangrijkste op een rijtje:

  • De ham moet gemaakt zijn van in Italië geboren en getogen varkens
  • De ham moet minimaal 12 maanden gerijpt zijn
  • Aan de ham mag uitsluitend zeezout worden toegevoegd, verder helemaal niets
  • De varkens moeten gedeeltelijk gevoed zijn met de 'wei' welke overblijft bij het maken van de beroemde Italiaanse kaas: Parmesan Reggiano
  • De ham moet altijd afkomstig zijn uit de provincie Parma
  • De voor ham gebruike varkens moeten bij de slacht minimaal 160 kg wegen
  • De echte parma herkent men aan het Kroon label!

Carpaccio

Carpaccio is zeer dun gesneden verse biefstuk (bekend als 'ossenhaas’). Wij hebben de carpaccio voor u al in een rondje gesneden. Als u de carpaccio serveert op een bedje veldsla met wat rucola, met uw eigengemaakte dressing, heeft u absoluut een heerlijk voorgerecht.

Tip voor een lekkere dressing

Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om een dressing te maken. Wij geven u graag een gemakkelijke tip voor een lekkere dressing.

Dit is de basis:

  • Olijfolie
  • Beetje azijn
  • Ruim zout
  • Ruim peper
  • Mespuntje pesto

En zo maakt u het…De olie even roeren en over de carpaccio uitgieten. Voeg dan wat pijnboompitjes toe, kleine stukjes Tasty tommy’s (échte tomaatjes), wat oude kaas en verse bieslook. En genieten maar.

Italiaanse runderrollade

Onze Italiaanse runderrollade is ook een van onze specialiteiten. Dit is een heerlijke runderrollade gemaakt van mals mager rundvlees en is gevuld met Italiaanse gedroogde pomodoretomaatjes en verse knoflook. Aan de buitenkant is de rollade gekruid met peper, zout, oregano en basilicum.

Hoe bereid u het beste deze rollade:

Benodigdheden:

  • Italiaanse runderrollade
  • Bakboter (Croma)
  • Vleestang
  • Gepaste bakpan of braadpan
  • Gepaste braadslee of ovenschaal
  • Eventueel Kern thermometer

Bereidingswijze

  • Braadstuk 1,5 uur voor bereiding uit de koeling.
  • Oven op 180 graden voorverwarmen.
  • Dep uw vlees goed droog.
  • Braadstuk  kruiden naar smaak.
  • Verwarm voldoende boter totdat het schuim is weggetrokken en de boter mooi bruin is.
  • Braadstuk rondom bruin aanbraden.
  • Oven terug draaien naar 130 Graden Celsius.
  • Braadstuk in braadslee met braadvet.
  • Kernthermometer in kern van de rollade steken indien van toepassing.
  • Braadstuk in uw oven plaatsen.
  • Bij kern 48 uit oven of na 30 minuten uit oven.
  • 5 minuten laten rusten.
  • Braadstuk aansnijden met scherp mes. Let op per touwtje snijden niet in 1 keer alle touwtjes eraf. Dan valt rollade uit elkaar.
  • Serveer op een warme schaal

Tips

  • Prik nooit in uw vlees. Gebruik altijd een spatel of een vleestang.
  • Vlees behoort ruim van te voren uit koeling gehaald te worden, omdat vlees niet te koud in de pan gelegd mag worden. Vlees trekt anders samen en word minder mals.
  • Let goed op dat u een niet te grote en niet een te kleine bak of braadpan gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de pan niet te snel koud word of uw braadvocht verbrand.
  • Het droog deppen van uw vlees zorgt ervoor dat het vlees een mooi braadkorstje krijgt.
  • Maak uw braadstuk ruim van te voren klaar, om tijdens het diner uw werk te ontlasten. Vraag ons hoe dat precies werkt.
  • Vlees moet na bereiding rusten. Het vlees moet tot ‘rust’ komen. Het zorgt dat de heerlijke sappen in het vlees blijven en dat het vlees heerlijk mals blijft.

Eet smakelijk!!

Nozeman, keurslager

Van 't Hoffstraat 9
2313SM Leiden
0715126738
0717630445

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten