Uw barbecuespecialist

Jazeker, de barbecuespecialist van Zuid-Holland. Niet alleen vanwege het allermooiste assortiment, maar zeker ook door de juiste prijs / kwaliteit verhouding. Van extra luxe Kalfsrib-eye tot en met budget vriendelijke voorgegaarde kip saté. 

Het juiste barbecue advies

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor het juiste advies op barbecuegebied, maar ook voor het gebruik maken van onze professionele gas- of houtskoolbarbecue's. U betaald dan alleen voor brandstof en  schoonmaken € 15,00 per barbecue. Hieronder alvast wat van onze meest populaire barbecuepaketten.

Op onze homepage kunt u onze barbecuefolder aanklikken voor informatie en tips, iets lager op de homepage kunt u uw barbecuebestelling opgeven. U wordt dan nog even teruggebeld ter controle. Staan uw wensen er niet bij, kunnen wij dit vrijwel zeker voor u regelen.

Met vriendelijke groet, Ed Nozeman

BBQ hamburger

De beste barbecuetips

Wilt u net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat u het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruikt u een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kunt u de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werkt u met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

BBQ procureur van de barbecue
Banaan met chocolade
Rack

Keurslager Nozeman Leiden

Van 't Hoffstraat 9
2313SM Leiden
0715126738

Openingstijden

maandag 07:30 - 17:30
dinsdag 07:30 - 17:30
woensdag 07:30 - 17:30
donderdag 07:30 - 17:30
vrijdag 07:30 - 17:30
zaterdag 07:00 - 14:30
zondag Gesloten