Oorsprong van het Iberico varken
Het Iberico varken komt uit Spanje dicht bij de Portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de smaak van het Iberico varken. De dikke stammen van de eikenbomen verraden de leeftijd van deze mooie bomen, sommige zijn al meer dan achthonderd jaar oud. Deze bomen zijn door de Romeinen geplant en worden vandaag de dag goed onderhouden door de Spaanse boeren.
Voeding
Het absolute hoogtepunt komt tijdens de montanero. Dat is het seizoen waarop de rijke eikels (biotta) van de bomen vallen. In deze periode, die van novemeber tot maart duurt, eten de varkens de rijpe eikels. De varkens vinden deze zo lekker dat ze op dat moment hun varkenssnoet ophalen voor hun normale voeding van gras, paddestoelen en wilde kruiden.
De lekkerste ham
De lekkerste en bekendste ham van het Iberico varken is de Pata Negra. Een ware smaaksensatie die doordrenkt is van de eikels en door de natuurlijke manier van rijpen zeer zacht van smaak is.
Het lekkerste vlees
Het vlees bevat onverzadigde vetzuren (intramusculair vet) dat smelt in de mond. Een ware delicatesse en smaakbeleving. Wij hebben voor u dit unieke vlees altijd vers op voorraad. Laat u dus eens verwennen door deze ware smaaksensatie. Vraag er gerust naar in onze slagerij, wij helpen u graag!
Ons assortiment vers vlees:
Proef dit unieke vlees en u zult versteld staan van de geweldige smaak die doet denken aan de smaak van varkensvlees hoe die vroeger was.