Ons Groene Hart rundvlees

Voor smaakvol en vertrouwd rundvlees

Ons rundvlees komt van de boerderij Witteman-Verhoog, gelegen in de prachtige Meerpolder in Zoetermeer.Zij weten precies wat voor een soort rundvlees wij aan U willen verkopen.Eerlijk, gezond en smakelijk rundvlees wat in de sappigste weilanden heeft rondgelopen.Speciaal voor onze slagerij worden koeien van het M.R.IJ verbeterd roodbont ras grootgebracht.Onze koeien krijgen meerdere jaren kalveren waardoor ze uiteindelijk volwassen, mooi fijn en smaakvol vlees krijgen.Als de tijd rijp is worden de koeien in de stal met speciale voeding afgemest waardoor ze een mooirandje vet krijgen wat de smaak en malsheid van het vlees weer ten goede komt.

Groene Hart Rund, een rund uit een bijzonder gebied!

 • Een rund dat rust en ruimte ervaart.
 • Dat zich een voelt met milieu en natuur.
 • Dat duurzaam, eerlijk en op een vertrouwde manier opgroeit.
 • Waardoor een constante en uitstekende kwaliteit vlees ontstaat.

Boer Sjoerd Witteman met koe

Wagyuvlees - Het beste rundvlees ter wereld

Het spierweefsel van het Wagyu rund heeft een zeer fijne structuur met een kenmerkende fluweelachtige dooradering. Internationale topkoks en fijnproevers prijzen de marmering als bron van onovertroffen malsheid, sappigheid en ongeëvenaarde smaak. Volgens hen verdient Wagyu het predicaat beste rundvlees ter wereld.Volgens de zeer kwaliteitsbewuste Japanners is dit “het kaviaar van het vlees”.

Gemarmerd vlees 
Wagyu vlees valt op door de prachtige marmering waardoor het u zal verrassen met een ongekende smaak. Het vet in het vlees is enkelvoudig onverzadigd en smelt bij kamertemperatuur.

Cholesterolarm 
Wagyu vlees past in een cholesterolarm dieet. Recent onderzoek van de Pennsylvania State University toont zelfs aan dat Wagyu vlees daadwerkelijk kan helpen het cholesterol gehalte omlaag te brengen.

Wagyu

 • Het beste rundvlees ter wereld
 • 'Free range' opvoeding voor een uitzonderlijke eetbeleving 
 • Kwaliteit van keizerlijk niveau
 • Een exclusief product
 • Onbezorgd genieten

Prijzen

 • Sucade 100 gram: € 9,90 
 • Staartstuk 100 gram: € 11,00 
  (stukje of lapje)

U.S.A. Beef

De unieke smaak van mals en sappig rundvlees uit de VS.
Amerikaans rundvlees is afkomstig van runderen die buiten leven en het verse gras en kruiden van de weides eten. In de eindfase krijgen de runderen een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. De Amerikaanse runderen, die het rundvlees voor de export naar de EU leveren, worden minimaal honderd dagen met graan gevoerd.

Amerikaans rundvlees wordt wereldwijd gevaardeerd om zijn malsheid, sappigheid en smaak.
Amerikaanse runderen die als eindvoer graan kriigen, leveren rundvlees von de hoogste kwaliteit. Door zijn malsheid en smaak onderscheidt het rundvlees uit de VS zich van ander vlees uit Europa en Zuid-Amerika, dat voornamelijk afkomstig is van rundvee dat uitsluitend met gras is gevoerd.

Rundvlees van vee met graan is zeer mals en smaakvol.
De hoge kwaliteit van Amerikaans rundvlees is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar de veefokkerij. Daaruit blijkt dat slechts een beperkt aantal rassen goed genoeg is om gelijkblijvende kwaliteit van het rundvee te garanderen.

 

Doorregen vlees - een teken van kwvaliteit.
Een belangrijk kwaliteitskenmerk voor vlees is de mate waarin het doorregen is. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid intromusculair vet tussen het magere spierweefsel. Dit maakt het rundvlees malser, sappiger en smaakvoller. Het graandieet zorgt dat Amerikaans rundvlees fijn doorregen is.

Voordelen voor de gezondheid.
Amerikaans rundvlees is een uitstekende aanvulling op goed uitgebalanceerde voeding. Het brengt een voedzame balans in de dagelijkse maaltijd en bestaat uit een krachtige mix van proteïne, ijzer, zink en vitamine B. Dit zijn essentiële voedingsstoffen voor de groei en hersenontwikkeling van kinderen.

Amerikaans rundvlees is een product van topkwaliteit in volledige overeenstenming met de EU-normen.
Rundvlees dat naar de EU wordt geëxporteerd, moet van dieren komen die in overeenstemming met het NHTC-programma (Non-Hormone Treated Cattle; niet-hormonaal behandeld rundvee) zijn gefokt.

Keurslager Nozeman Leiden

Van 't Hoffstraat 9
2313SM Leiden
0715126738

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten