Nozeman, keurslager

Biologisch Polderhoen / Label-rouge scharrelkip

Ons Biologisch Polderhoen 
De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in en op ons eigen land ( in de Flevopolder) met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving. Daarom hebben deze polderhoenders een ouderwets fijne smaak.

Scheria, de initiatiefnemer van de Polderhoen, garandeert een biologische kip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd. Skal Bio Controle is nauw betrokken bij het proces en voert de controle uit. Op www.skal.nl vindt u meer informatie over deze organisatie en de werkwijze.

Kijk voor meer informatie op: www.polderhoen.nl

Franse Label-rouge maisscharrelkip

Ook hebben wij een echte kwaliteits scharrelkip uit Frankrijk in ons assortiment opgenomen namelijk de Label-rouge maisscharrelkip, klik hier voor meer informatiek
Ook dit is een kip die 3 sterren heeft gekregen van de dierenbescherming wat betekent dat ook deze kippen een beter leven hebben gehad en ze lekker buiten hebben kunnen scharrelen. Deze kippen hebben extra mais te eten gekregen, waardoor ze een mooie volle smaak hebben.

Scharrelhoen bij Keurslagerij Ed Nozeman

In onze slagerij in de van't Hoffstraat in Leiden hebben wij gekozen voor producten van scharrelhoen. Scharrelhoen herinnert u aan vroegere tijden. Scharrelhoen is een ouderwets lekkere kip die buiten zijn eigen kostje bij elkaar scharrelt. Het voer bestaat uit kruiden en granen. De smaak van scharrelhoen herinnert u aan vroegere tijden.

De smaak van weleer!

Deze scharrelkippen worden op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk gehouden in scharrel- en ekopluimvee stallen. Het voer van de scharrelhoenen bestaat uit een speciale mix die rijk aan kruiden en granen is. Bourgondische scharrelhoenders worden grootgebracht op de Veluwe in ons eigen land. De scharrelhoen scharrrelt buiten zijn eigen kostje bij elkaar wat tot een overheerlijke smaak leidt die u herrinert aan vroegere tijden.

Hoe leven de scharrelhoen kippen?

Zodra de scharrelkip kuikens uit het ei komen krijgen ze direct een verwarmde plaats in een stal voorzien van stro. Zodra de scharrelhoen kuikens groter worden kunnen ze ook buiten hun kostje opscharrelen. Het voer dat de scharrelhoen krijgt wordt speciaal gemaakt van ten minste 70% granen en is zonder toevoegingen van groeibevorderaars of antibiotica. Elke morgen worden buiten in de weilanden granen uitgestrooid zodat de kippen hun kostje bij elkaar kunnen scharrelen.

Meer informatie, recepten en de bereidingswijze van scharrelhoen vind je op de website van scharrelhoen

Onze beroemde gevulde kerstkalkoen

In de maand november begint het bij ons altijd een beetje te kriebelen, niet alleen door de naderende kerstdagen maar in het bijzonder vanwege onze gevulde kerstkalkoenen die weer klaargemaakt moeten worden.

Elk jaar gaan er met kerst weer een paar honderd stuks vanuit onze speciaal ingerichte kalkoenverkoopkraam naar onze klanten toe.

De smaak is equise omdat wij er iets bijzonders van maken. Geen spoortje varkensvlees in de vulling, wel mals gekruid kalfsgehakt waar een aantal speciale smaakmakers aan toegevoegd zijn o.a. zongerijpte pruimen en rokerige whisky.

 

Verder doen we er een braadzak, een pakje sterretjes en een uitgebreid bereidingsadvies op papier bij om tot het beste resultaat te  komen Dit alles gecombineerd met onze overheerlijke cranberrysaus is succes verzekerd en gemakkelijker bestaat niet.

Juist door de speciale kalkoen-verkoopkraam gaat de
distributie van die vele kalkoenen snel en soepel,
geen lange wachttijden en dat is wat iedereen natuurlijk aanspreekt. Heeft U er nog nooit een geprobeerd?
Bij dit kerstdiner dan misschien. Gewoon doen!!

Nozeman, keurslager

Van 't Hoffstraat 9
2313SM Leiden
0715126738
0717630445

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten