Zacht van structuur

Kalfsvlees is mooi, zacht vlees. Het heeft een bepaalde frisheid, die je ook wel bij lamsvlees proeft. De smaak is nog niet zo vol als bij volwassen runderen of schapen, maar wel duidelijk aanwezig. En dat in combinatie met een heel malse structuur. 

Vitelco kalfsvlees

Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.

Extra welzijn en duurzaam
Na de succesvolle introductie van jong rosé kalfsvlees is onze leverancier Vitelco verder gegaan met de ontwikkeling van VITEL-oké. Dit concept is onderscheidend door de productiewijze, extra welzijnseisen en de duurzame verpakking bij geportioneerde producten. Uitgangspunt is het leveren van producten die voorzien in de behoefte van de consument. De producten zijn herkenbaar en daarmee onderscheidend in de markt. VITEL-oké kalfsvlees heeft bovendien een eigen keurmerk.

Vitelco kalfsvlees

Vitel-oké garanties

 1. Beperkte reistijden voor de dieren 

 2. Groepshuisvesting 

 3. Voldoende leefruimte in de stal
 4. Gevoerd met natuurlijk vezelrijk voer 

 5. Natuurlijk en gezond hemoglobinegehalte
 6. Constante deskundige begeleiding 

 7. Geportioneerde producten verpakt in duurzaam geproduceerde grasdozen (bestaan voor 25% uit overschot aan gras uit natuurgebieden) 

 8. Gecontroleerd door onafhankelijke controle instantie SGS 
Dit alles zorgt er voor dat dit Vitel-oké concept voldoet aan de wensen van alle partijen. Het mag en moet altijd écht kalfsvlees worden genoemd. Overal ter wereld.

Controle door onafhankelijke instantie

Het VITEL-oké concept staat onder voortdurende begeleiding en controle van deskundigen. Het kalfsvlees is traceerbaar tot aan de bron, dit alles is vastgelegd in het VITEL-oké garantieplan. Dit garantieplan staat continue onder toezicht van de onafhankelijke gecertificeerde controle instantie SGS.

Natuurlijk geldt voor het transport: geen onnodige kilometers waardoor CO2 uitstoot wordt beperkt. Kalfsvlees dat naadloos aansluit bij het concept van VITEL-oké: duurzaam en maatschappelijk verantwoord, met respect voor mens en dier. Eerlijk kalfsvlees met een prachtige natuurlijke rosé-kleur, een heerlijke smaak en een ongekende malsheid.

Ons assortiment

Ons assortiment

 • Kalfsoesters 
 • Kalsschnitzels 
 • Kalfslapjes 
 • Kalfsfricandeau
 • Kalfs rib-eye 
 • Kalfs entrecote 
 • Kalfsriblappen Kalfssukade 
 • Kalfsschenkel 
 • Kalfspoulet

Keurslager Nozeman Leiden

Van 't Hoffstraat 9
2313SM Leiden
0715126738

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten