Pata Negra scharrelvarkensvlees

Oorsprong van het Iberico varken
Het Iberico varken komt uit Spanje dicht bij de Portugese grens. Daar liggen de uitgestrekte velden met eikenbomen, het geheim van de smaak van het Iberico varken. De dikke stammen van de eikenbomen verraden de leeftijd van deze mooie bomen, sommige zijn al meer dan achthonderd jaar oud. Deze bomen zijn door de Romeinen geplant en worden vandaag de dag goed onderhouden door de Spaanse boeren.

 

Voeding
Het absolute hoogtepunt komt tijdens de montanero. Dat is het seizoen waarop de rijke eikels (biotta) van de bomen vallen. In deze periode, die van novemeber tot maart duurt, eten de varkens de rijpe eikels. De varkens vinden deze zo lekker dat ze op dat moment hun varkenssnoet ophalen voor hun normale voeding van gras, paddestoelen en wilde kruiden.

De lekkerste ham
De lekkerste en bekendste ham van het Iberico varken is de Pata Negra. Een ware smaaksensatie die doordrenkt is van de eikels en door de natuurlijke manier van rijpen zeer zacht van smaak is. 

Het lekkerste vlees
Het vlees bevat onverzadigde vetzuren (intramusculair vet) dat smelt in de mond. Een ware delicatesse en smaakbeleving. Wij hebben voor u dit unieke vlees altijd vers op voorraad. Laat u dus eens verwennen door deze ware smaaksensatie. Vraag er gerust naar in onze slagerij, wij helpen u graag!

Ons assortiment vers vlees:

  • Pata Negra varkensrack 
  • Pata Negra varkensfilet 
  • Pata Negra varkensribkarbonade 
  • Pata Negra varkenshaas

Proef dit unieke vlees en u zult versteld staan van de geweldige smaak die doet denken aan de smaak van varkensvlees hoe die vroeger was. 

Krull varkensvlees

Ons varkensvlees is Krull varkensvlees; afkomstig van het Piétrain-varken, bekend om zijn uitstekende vleeseigenschappen. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten en heeft een laag vetgehalte. Het vlees heeft ook een fijnere structuur.

Lekker wroeten en spelen

Krull heeft als eerste varkensketen met de Wroetstal een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming. In de wroetstal hebben de varkens meer bewegensruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten. Het strooisel in de stallen zorgt voor een plek waar de varkens lekker kunnen wroeten.

De varkens leven in groepen van 20 tot 30 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stalsystemen hebben deze varkens 25% meer ruimte om te leven! De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.

De leefomstandigheden van de wroetstal helpen mee aan gezonde varkens, ze worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend bij zieke dieren, op voorschrift van de veearts. Omdat de varkens naar hartenlust kunnen wroeten is het niet meer nodig om de staart er af te halen, omdat ze voldoende afleiding hebben bijten ze elkaar niet

 

Dat er goed voer gebruikt wordt voor de varkens, proeft u terug in het vlees. Er wordt zoveel mogelijk voer benut uit de regui. Het streven is om de mest op het eigen bedrijf en in de buurt bij akkerbouwers uit te rijden. Door het mengen van de mest met strooisel, ontstaat er een vaste mest wat beter is voor het milieu en welke een positieve invloed heeft op het bodemleven.

Kies bewuster, kies varkensvlees met een Krull

  • Betere leefomstandigheden
  • Beter voer
  • Betere mest
  • Varkens zijn actiever, attenter en vertonen hun natuurlijke gedrag
  • Beter vlees: en dit proeft u!

Kijk voor meer informatie op www.krull.nu.

Keurslager Nozeman Leiden

Van 't Hoffstraat 9
2313SM Leiden
0715126738

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten